10 Şubat 2009 Salı

Muharrem Ertaş - Başımda Altın Tacım


Download

Aşağıdan Kalktı
Badı Sabah
Başımda Altın Tacım
Deniz Dalgasız Olmaz
Evlerinin Önü Marul
Karanfil Suyu Neyler
Kırat Bozlağı
Kısmet Kalktı
Neden Soldun Bülbül
Neyleyim Yalan Dünya
Şu Dağlar Ulu Dağlar
Tor Şahin Misali
Yarab Kime Yalvarayım
Yeni Geldim Dinek Dağı

2 yorum:

  1. türkiye'nin en farklı sesi muharrem ertaş'ın kalan müzik dışında yayımlanmış kasetleri vardı. acaba onlar bu işlere ilgi duyanların elinde yok mu şu anda? onları da dijital ortama aktaran olsa ne iyi olur. bu iki kasette olmayan eserler de vardı oralarda. bende vardı o kasetlerden ama sağolsun arkadaşlarım dinleyip getireceğiz diye aldılar ve geri getirmediler. kimde olduğunu bile hatırlamıyorum. keşke birileri muharrem ertaş'la ilgilense ve onan kasetleri dışında plaklarını da dijital ortama aktarsa. oysaki bir sürü abidik gıbidik şarkı söyleyicisinin plaklarına varıncaya kadar tüm külliyatı mp3 formatında dijital ortama aktarıldı. en iyisiyle ise ilgilenen bile yok. yazık. hem de çok yazık... belki de tam türk insanına yakışan birşeydir bu...

    YanıtlaSil
  2. maalesef açıklamalarına katılıyor ve teşekkür ediyorum.. önceleri el arabaları ile satılırdı kasetler ve bu satışların milyonlarca olduğu söyleniyor..
    dadaloğlu, pirsultan,karacaoğlan, şeygalip, dinsel söyleyişler, halay havaları, bozlaklar gibi uçsuz bucaksız bir yelpazeye sahip bu güzel adamın elimdeki albümleri bunlar.. diğer kayıtların da peşindeyim.. "ferman padişahın /dağlar bizimdir" düsturu ile kalan müziğin affına sığınarak koydum albümü buraya.. sanırım anadolu'da değil de japonya'da daha zengin arşivleri saklıdır. bir zamanlar japonya'da dünyadaki hatasız seslerden biri olarak nitelndirilmiştir ustanın sesi..

    YanıtlaSil